MARIJN BEUKER ONTHULT WELKE TRAINER AJAX WIL AANSTELLEN KOMEND SEIZOEN

Marijn Beuker heeft een profiel geschetst van het soort trainer waar Ajax komend seizoen naar op zoek is. De directeur voetbal van de club weet dat ook de spelersgroep versterkt dient te worden, maar ziet het vinden van een nieuwe technische staf als prioriteit. John van 't Schip is tot het einde van het seizoen hoofdtrainer en gaat daarna in een andere rol door.

"De belangrijkste transfer van dit seizoen wordt de nieuwe technische staf. Dat is nog niet rond, anders hadden we dat naar buiten gebracht. Er zijn al goede gesprekken gevoerd", vertelt Beuker in Ajax Life. De beleidsman hoopt snel duidelijkheid te kunnen verschaffen. "Helemaal nu. Toen duidelijk werd dat Alex werd geschorst, zijn we doorgegaan met de ingezette lijn. Maar het eerste wat ik deed, was contact zoeken met de mensen met wie we in gesprek zijn."

We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar
- Marijn Beuker, directeur voetbal van Ajax

Beuker heeft al wel een duidelijk beeld voor zich van de beoogde hoofdtrainer en technische staf. "We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij."

Lees ook:

Ajax mogelijk lachende derde na toptransfer van 50 miljoen euro naar Premier League

"In de huidige situatie kan de nieuwe trainer een eigen assistent meenemen, mits deze past bij onze visie", vervolgt Beuker. "Dat betekent dus dat we vanuit Ajax zelf de andere twee assistenten aanstellen. Een daarvan moet wat ons betreft iemand zijn die vanuit Ajax weet wat het winnen van de Champions League inhoudt."

Mike Verweij

verzekerde onlangs dat Erik ten Hag nog altijd als de droomkandidaat geldt

. Ten Hag maakte zowel landelijk als internationaal indruk met Ajax voordat hij in de zomer van 2022 naar Manchester United vertrok. Daar staat zijn positie serieus onder druk door de teleurstellende resultaten in de Premier League, waarin United zevende staat, en de Champions League, waar de club al in de groepsfase strandde.

2024-04-19T14:57:04Z dg43tfdfdgfd